måndag 16 augusti 2010

Nu börjar det kännas bra... peppar, peppar

Idag blev det 16.25 km på tiden 1:18:35 vilket är 4:50-tempo. Det kanske inte låter så mycket men spåret jag sprang är kuperat så jag är riktigt nöjd. Sen är jag också nöjd med att jag kan "ligga på lite" igen. Otroligt härlig känsla att kunna trycka på i branta backar efter 12-13 km löpning.

Rundan jag sprang var Täby IP:s 5 km spår + 10 km spår + 1.25 km spår. Ni som har varit där vet att jag, med det här upplägget, får springa upp för den första backen som är ca 300 m lång och brant tre gånger. Jag får också springa upp för backen mot vindskyddet 2 gånger, också den ca 300 m lång och ganska brant. Utöver dessa backar får jag jobba mig uppför ytterligare ca 10 st ganska branta backar på mellan 30-100 m så den här rundan tar bra (de mindre backarna som är under 30 m kan vi i sammanhanget bortse ifrån).

Riktigt nöjd att jag lyckades hålla 4:50 tempo som träningsprogramet angav. Nästa gång skall denna runda, enligt träningsprogramet, gå på närmare 4:45 tempo. Det blir en härlig utmaning!!!!

Imorgon skall jag till naprapaten som skall titta lite på de problem jag har haft med höger underben. Idag märkte jag inte av någonting men det är lika bra att han får kontrollera ordentligt.

Nu börjar det kännas bra igen.......peppar, peppar

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det är lite typsikt det där. Att när man väl har fått en tid så känns det ganska bra. Ungefär som när man ska till frissan. den dagen är håret perfekt! ,-) Men det är som du skriver lika bra att gå och få det kollat. kanske kan han ge tips.

Lennart sa...

Hej Ingmarie: Det var tydligen inte helt bra. När Daniel klämde på exakt rätt ställe gjorde det ont. Daniel beskrev det som att det kan "gå lite upp och ner".

Tror faktiskt att jag har haft det här förut någon gång (innan internet kom och man kunde börja söka och läsa om sina åkommor) utan att jag har förstått att det har varit benhinnorna för så farligt känns det faktiskt inte.

MVH