söndag 29 augusti 2010

Långpass och nervös väntan..........

Så där ja, idag fick jag till första långpasset över 30 km inför NYCM, och fler skall det blir!

Löpningen kändes bra idag. Hade energi och kunde springa i en jämn fart, 5:05 tempo, hela passet. Provade också att äta nötcreme (efter tips från Ingmarie) idag och det fungerade bra. Åt 4 st nötcreme och en banan under passet. Tänkte spring 30 km men det kändes så pass bra så det blev 1 km till. När den extra km var avklarad tänkte jag ge mig ut på ytterligare 1 km men då hejdade jag mig. Ökningen får inte bli för stor mellan långpassen och sen är inte benhinnorna helt bra ännu.

I rubriken står det "och nervös väntan........" vilket syftar på just benhinnorna. Hoppas att det här passet inte förvärrade någonting. Det visar sig i morgon när jag träffar Daniel (naprapat) igen. Vill dock säga att benhinnorna inte gör ont längre. Jag kan trycka på benhinnorna utan att det känns konstigt eller gör ont. Dock är muskeln som tidigare låg och skavde mot benhinnorna väldigt stel och det gör ont när jag trycker på den, bara när jag trycker på den, annars känner jag inte av det alls.

Summerat blev passet idag 31 km, tid 2:37:35, 5:05 min/km.

Nu skall jag stretcha ordentligt, massera och hoppas på att det blir ett positivt besök hos naprapaten i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jöspes. 31K i 5-fart! Ett litet Lidingölopp sådär som om inget har hänt... Vad ligger du i för pulszon under ett sånt här pass?
Hoppas och tror att dina benhinnor klarar testet imorgon!!

Lennart sa...

Hej Henpa:
Jag har ingen pulsklocka på mig längre. Jag tog av mig den för ca 1 år sen. Tyckte inte det gav så mycket. Kör på känsla istället och känslan säger mig 70-80% av max vilket kanske är lite högt men så är det.

Skall försöka få till 6-7 pass över 30 km innan NYCM. De tar bra dessa pass. Skall försöka få till lite fartökning sista milen framöver men det känns som jag tar lite risker då. Får se om och när jag lägger in det.