torsdag 12 augusti 2010

Distanslöpning 12.5 km

I träningsprogrammet stod det i dag 12 km på 59 minuter och det lät som vanligt inte så utmanande så för att göra det hela lite mer utmanande jag tänkte att:
  1. Jag lägger dagens träningsrunda mitt på dagen i gassande sol, 24 grader varmt och kvavt
  2. Träningen skall genomföras i de lite tuffare terrängspåren vid Täby IP
Vet inte om det beror på dålig form, värmen eller de lite tuffare spåren (förmodligen en kombination) men idag fick jag slita riktigt ordentligt för att klara 12 km på 59 minuter. Hade allvarliga funderingar på att gå i någon uppförsbacke men eftersom jag måste komma i form inför New York Marathon fortsatte jag.

Fick till slut tiden 58:34, 4:53 min/km, på 12 km. Eftersom jag sprang 10 km spåret plus 2.5 km spåret fortsatte jag de sista 500 meterna, så på hela rundan över 12.5 km blev tiden 1:00:36, 4:51 min/km. Satt och pustade ut i säkert 5 min innan jag började strecha.

Tror att träningen tog bra idag och nu har nästan tankarna börjat komma för "lättare" kvalitetsträning igen men jag tar det lite senare, börjar nog med att känna mig för med lite fartlek.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj, det där var ju riktigt bra sprunget! Har inte du varit skadad? :-)
Ta det lugnt med kvalitén, du hinner senare. Fartlek låter klokt. 3 mån till NYCM, kan du träna regelbundet till dess grejar du målet!

Lars sa...

Jag har också haft några tunga terrängpass i kvav värme. Känns inget vidare när man springer, men efteråt märker man träningen gett effekt.

Lennart sa...

Tack Hempa: Jag har på känn att jag fixar det. Grattis till perset på 8 km!!!

Lars: Känns skönt att jag inte är ensam med dessa tankar. Jag jämför lite med snömodden i vintras. Den var tung att springa i men när den smällte bort gick det helt blötsligt hur lätt som helst och det blev pers på rundorna hela tiden.