torsdag 10 mars 2016

Väntad konkurs av förlaget som ger ut tidningen Spring

Och så kom det då. Konkursbeskedet från förlaget Mediavänner som bland annat ger ut tidningen Spring. Det var väntat. I alla fall för mig då jag tycker att tidningen andades amatörmässighet lång väg.

Klart att det är synd med en konkurs då löparvärlden behöver två konkurrerande tidningar för ökad kvalitet, och vi kanske kan hoppas på att tidningen Spring överlever på annat sätt, men jag anser inte att tidningen Spring håller måttet i sin nuvarande form och ser en konkurs som helt naturlig då de få artiklar jag läst kändes gamla redan innan jag läst dem. Tidningen saknade också nyskapande, och hemsidan var bland det rörigaste jag sett vilket jag också tidigare har skrivit om. Bland annat i det här inlägget.

Det spelar ingen roll att en massa poppisbloggare runt om i landet tyckte att tidningen Spring var det bästa som hänt på länge. De där poppisbloggarna försökte nog bara fjäska till sig lite utrymme i tidningen.

Tror nog också att tidningen Springs popularitet mer handlade om att många hade tröttnat på Runner's World, än att tidningen Spring var bra, och vilket alternativ som helst dög som substitut. Hur dåligt alternativet än var.

Det ska bli intressant och se hur de där poppisbloggarna som har talat sig så varma om tidningen Spring, samtidigt som det har talat illa om Runner's World, nu hanterar den här situationen. Kommer de börja fjäska för Runner's World igen? Jag tror det. De har ju inget val för nu finns det inget annat alternativ då de vill få ut sina texter.

2 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Läste egentligen bara ett exemplar och det kanske är för lite för att uttala sig, egentligen. Men ja, jag håller med dig. Den kändes sådär faktiskt. Vi får hoppas att det dyker upp något annat.
Jag tycker om "outside". Lite för mycket cykel och annat ibland, men en hel del trail- och bergslöpning bl.a. Himla kul läsning. :)

Lennart sa...

Malin - Intressant det där med att du bara läst typ ett exemplar då du ändå borde vara en målgrupp. Spring har med andra ord inte fångat dig, inte mig, och det är flera bloggare som "bara har läst lite" och tendensen är att de inte har fångat sin målgrupp.

Outside har jag aldrig läst men bergs- och -traillöpning låter kul :-).