söndag 12 januari 2014

Jag provocerar

Någonting har hänt i min vad. Bristning eller annan överansträngning? Jag vet inte, men jag tror på annan överansträngning. Någonting jag inte riktigt vet vad det är, men det känns ändå bättre. Bättre än i fredags.

Nu måste jag provocera lite för att locka fram det onda. Det påminner lite om att blogga. Ett provokativt blogginlägg kan locka fram onda sidor hos läsare, men nu ska jag inte provocera läsare. Nu ska jag provocera min vad. Jag vill locka fram det onda i min vad.

Jag provade tåhävningar i trappan. Det var provocerande. Vaden reagerade direkt. Det blir en dags löpvila till, men jag ska fortsätta att provocera. Jag ska ta en promenad. Undra hur vaden reagerar på den provokationen?

10 kommentarer:

MagnusN sa...

Promenad är nog ok. Ännu bättre vore nog djup massage för att ta bort ev hårdheter/spänningar/triggerpunkter eller vad man vill kalla det. Hitta en bra, hårdhänt massör, det är mitt - icke provocerande - tips.

Håkan sa...

Eller pröva en "skumrulle" för att ge dig själv massage

Promenad är nog ok ger om inte annat lite mer blodflöde genom vaden

Lennart sa...

Magnus - Du har sagt så förr och jag är helt säker på att du har rätt. Jag känner själv vad det är men jag vågar inte provocera för mycket ifall något skulle vara sönder, men du hr helt rätt. Jag borde gå och få lite djup (hård) massage :-).

Håkan - En promenad fungerar jättebra. Känner ingenting. Jag kanske tar en till promenad nu :-).

anneliten sa...

Gubbvad? Har jag haft :-)

Lennart sa...

Anneli - Tanken har slagit mig och det kan mycket väl vara det. Jag har haft det tidigare (flera år sedan) men det gick över med kompressionsstrumpor, men vem vet. Det kanske är det, men jag hoppas inte det :-).

Det liknar också det jag hade efter New York Marathon då jag fick kramp för första gången i mitt liv, fast det är klart. Det kanske också var någon form av gubbvad :-).

Jag hoppas att det går öäver snart.

Ingmarie sa...

Hur fick du ont? hastigt? Smygande? En punkt som gör ont eller hela vaden?
Har du testat extra magnesium?

Lennart sa...

Ingmarie - Det kom under ett par kilometer så det talar mot en bristning, men det är ett ganska begränsat område som gör ont så jag tror att det är en av de inre vadmusklerna som är lite överansträngd och irriterad :-). Jag äter nu lite extra Mgn och vitaminer :-).

Jag tror att det är Soleus som jag tidigare har haft problem.

Tack för att du frågade :-)!

Oliver sa...

Kan problemet ha med underlaget att göra? Jag brukar känna av vaderna när underlaget skiftar.

MagnusN sa...

En naprapat som är fd spjutkastare (och således har starka nypor) sa till mig att om du bara använder fingrarna kommer du inte ha sönder något i senor eller muskler, och hittils har han haft rätt. Belastningen på muskler och senor är mångfaldigt större vid löpning än vad du kan provocera fram vid massage, så det är lugnt.

Lennart sa...

Oliver - Snömodd har gett samma skada tidigare så visst kan underlkaget spela in. Dock var det inte snömodd i torsdags utan det var ett underlag jag var van vid. Jag tror att det beror på lite för mycket "hård" löpning sista tiden :-).

Magnus - Ja, jag kanske ska klämma lite då :-), men om det gör för ont så avbryter jag.