torsdag 16 januari 2014

Inbillningssjuk

Jag är inte inbillningssjuk. Jag är tvärt om. Jag är inbillningsfrisk. Jag inbillar mig alltså att jag är frisk när jag egentligen är sjuk.

Om jag har ont någonstans tänker jag; ”det är nog ingenting, det känns säkert bättre imorgon”, och sen kör jag vidare. Det är säkert dumt att göra så, men sån är jag, och eftersom jag också tycker att man ska stå för vem man är så erkänner jag det. Hur dumt det än kan låta.
 
Jag vet inte om författaren Moliére också stod för vem han var, men jag tror det. Jag tror också att Moliére inbillade sig att han var sjuk när han skrev sitt verk ”Den inbillningssjuke”. Själv kanske jag borde skriva ett verk som heter "Den inbillningsfriske” eftersom jag hela tiden inbillar mig att jag är frisk.
 
Idag var det en vecka sedan jag fick min bristning i vaden, och vaden är ännu inte bra. Jag borde gå och kontrollera den, men som vanligt tänker jag; ”det är nog ingenting”, och sen kör jag vidare. Så gjorde jag igår. Då blev det crosstrainer och träningscykel, och så kommer jag att göra imorgon.
 
För en löpare är cykling och crosstrainer väldigt tråkigt, jag lovar, och det är inte något jag bara inbillar mig.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Sub 3 på maran i år, Lennart? Eller inbillar du dig att du inte klarar det? =)

Christoffer
FK Studenterna.

http://www.jogg.se/Traning/TdBok.aspx?anvid=167522&n=

Håkan sa...

Jag ränker likadant "Det är nog inget egentligen, vilar jag lite går det över" med resultat att jag varje gång utom en har väntat för länge...
Lider med dig, cykel och crosstrainer är trååkigt!

Håkan sa...

tänker ska det vara...

Ida sa...

Jobbigt med vaden, hoppas det känns bättre snart!

För övrigt tycker jag att det måste vara bättre att inbilla sig att man är frisk än sjuk. Förutom kanske när man blir skadad då, meeen..

Anonym sa...

Jaha.... Trist Lennart :-/
Men du om någon vet hur det är att ta sig tillbaka från en skadeperiod. Minns för 1,5 år sedan då din vad strulade och du fick alternativträna ett bra tag. Samma problem med vaden nu som då?
Fortsätt skriv av din frustration i bloggen så har en slags mental terapi nu när du ställt dig på en 'omväg'. Jag läser vad du skriver så helt ensam är du inte. Jag tillsammans med hel drös andra läser dig och det vet du.
Kämpa på nu!

ManceRyder

Lennart sa...

Christoffer - Ha, ha. Tvärt om. Jag inbillar mig att jag klarar det :-).

Jag springer troligtvis inte Sthlm Marathon men jag hoppas på att kunna springa en höstmara och vem vet. Om allt går bra och klaffar innan dess så kan man alltid göra ett försök :-).

Håkan - ja, det är trååååkigt!

Jag går också hela tiden och tror att "imorgon kommer det att kännas bättre". Som nu. Nu går jag och tänker att jag kanske kan springa några km på löpband imorgon, men av erfarenhet vet jag att det inte blir så. Jag har varit för optimistiks så många gånger tidigare :-)

Ida - Ja, jag håller med :-). Hellre inbilla sig att man är frisk än sjuk. Även fst det kan få negativa konsekvenser på skador och dyligt :-).

Lennart sa...

ManceRider - Ja, jag tror att det är samma problem med vaden nu som då. Det känns faktiskt lika dant.

Jag fortsätter att skriva men jag hoppas att kunna skriva om löpning snart :-).

Tack för de positiva orden också. De uppmuntrar :-). Sist så vill jag också säga att jag gillar ditt smeknamn. Kul idé. Jag kopplar ihop det engelska ordet "rider" med att "cykla" som jag vet att du gör ibland. Du vet "ride a bike". Jag tycker det är lite fyndigt :-). Underbart!

Johnny sa...

Som terapeut tycker jag såklart att det är riktigt dumt. Är det inte bra på en vecka tycker jag absolut att man ska låta någon kika på det.

Men, jag är ju lite biased :-)

Anonym sa...

Maran sub 3h i höst är jag med på Lennart!

Mitt "nick" är direkt stulet från fantasyserien Games of thrones. Det finns en karaktär som jag gillar där som heter Mance Raider (Ryder i de svenska översättningarna). Och som du påpekar så passade det också bra med min cykling då "Ryder" är slang för "Rider" som ju är cyklare alternativt motorcyklist...

ManceRyder :-)

Lennart sa...

Johnny - Ja, så här i efterhand tycker jag att jag borde ha kollat upp det första dagen, men det blir sakta men säkert bättre :-).

ManceRyder - Ja ha är det där ifrån den kommer. Jag hr inte sett på Games of thrones så jag kände inte till det. Ska titta på den vid tillfälle :-)!.

Ingmarie sa...

Dumsnål där också? ;-)
Krya på dig!

anneliten sa...

Den inbillade sjuke blev ju Molières sista pjäs, så det var kanske inte helt och hållet inbillning... Att inbilla sig att man är frisk i den betydelsen att man inte känner efter överdrivet mycket och har en positiv inställning - det är nog bara bra tror jag. Men det gäller bara att våga "erkänna" för sig själv när det är på riktigt. Så att man inte skadar sig ännu mer genom att inte lyssna på kroppen. En lång harang för att komma till det jag vill säga: Gå nu och kolla upp den där vaden!

deladlopargladje sa...

Ibland är det bra att intala sig själv att man är frisk istället för att känna efter om man egentligen inte är lite sjuk iallafall. Dessutom är det en fördela att mantra jag är frisk, jag är frisk istället för jag är inte sjuk, jag är inte sjuk. Det är detsamma som att vara sjuk och då blir man sjuk. Men ibland måste kroppen få sitt och faktiskt få vara sjuk. Som med din vad. Den mår inte bra och den behöver lite omtanke och vård. Så jag säger vila lite nu.

Anonym sa...

Nä Lennart! Inte titta, läsa... Sen kanske titta :-D

ManceRyder

Lennart sa...

Ingmarie - Nu är jag inte riktigt med, men du har säkert en kanonpoäng :-)!

Anneli - Ja, det blev hans sista pjäs och den sattes upp med Molières själv i huvudrollen som den inbillnesjuke. Molières var hyppokondriker och han blev sedan sjuk (på riktigt) och enligt historien var läkarna så trötta på honom och hans hyppokondri så det tog honom inte längre på allvar när han sa att han var sjuk. Enligt historien dog Molières av sin sjukdom, men jag vet inte om det verkligen är så. Det låter lite som en historia uppdiktad för att lära folk att inte "spela sjuka" för då tar ingen dig på allvar när det verkligen behövs :-).

Martina - Jag håller med. Jag tycker också att det är mycket bättre att intala sig att man är frisk och kry, istället för motsatsen, så länge det inte går till överdrift.

Lennart sa...

ManceRyder - Ja, det kanske jag ska. Nu har jag ju läst ut det senaste numret av Runners World så då kanske jag kan läsa Games of thrones :-).

Oliver sa...

Det är nog trots allt bättre att vara inbillningsfrisk än inbillningssjuk. Och blir inte vaden sämre så blir den säkert snart bättre. God bättring!

Lennart sa...

Oliver - Så rätt, så rätt. Tack!

Andreas Åkesson sa...

Kan inbillningsfrisk vara trendordet 2014?