måndag 20 januari 2014

Det knäppte till

Det knäppte till. Lite som när en gummisnodd går av. Ett distinkt knäpp som hördes över hela gymet. Nä, där överdrev jag allt lite. Det var ett knäpp som bara jag hörde. Fast egentligen hörde inte jag heller det. Jag bara inbillade mig att jag hörde det, men jag kände det. Knäppet. Jag vet att jag kände det.

Jag springer på löpband. Jag har sprungit 15 minuter i 6-fart följt av ca 15 min i 5-fart, och det känns bra. Klockan närmar sig 30 minuter när jag bestämmer mig för att skarva på med 15 min i 4:30-fart. Det blir inte riktigt så.

Det blir 9 minuter och 28 sekunder i 4:30-fart. Sen knäpper det till i vaden, och på en tiondels sekund förstår jag vad som har hänt. Ingen tvekan. Jag känner direkt muskelbristningen. Samma känsla som sist.

Nu är jag tillbaka på ruta ett, och framför mig har jag återigen en vecka i alternativträningsträsket.

22 kommentarer:

Elin sa...

Nej nej nej...men nej!!!! :-(

Oliver sa...

Det verkar som om du drabbats av gamle Murphys lag? Det där var inget roligt pass. Jag beklagar och hoppas på snar bättring.

Anonym sa...

Hmmm...Först vill jag säga att det var förjävligt att läsa. Jag vet att du kämpar stenhårt med din löpträning och arbetar mot nya mål 2014.
Antar att du får tänka om en del nu?

Men sen undrar jag om det räcker med 1 veckas löpvila som du antyder att det handlar om? En bristning är väl ganska allvarligt, även om den är liten? Nu har jag ingen egen erfarenhet så jag vet inte så mkt om diagnos och tid för rehab.

Men du känns optimistisk.

Skynda långsamt nu hursomhelst!

ManceRyder

Lennart sa...

Elin - Ja, visst är det tråkigt!

Oliver - Ja, det var inte kul. Grämmer mig lite :-(.

ManceRyder - Ja, visst börjar jag tänka lite men om jag sköter den alternativa träningen så hoppas jag att jag kan komma tillbaka ganska fort. Mina pass på crosstrainer och träningscykel känns som bra pass för skadade löpare.

Med en vecka menar jag totalvila från löpningen men om en vecka hoppas jag på att kunna testjogga lite. Om två veckor hoppas jag kunna springa vanliga distanspass, men vi får se.

Jenny B sa...

Usch, så trist :(
Hoppas på snabb bättring!

Anonym sa...

Just crosstrainer upplevde jag som väldigt positivt i rehabträningen när jag överbelastade höft/ljumske för några år sedan. Så du tänker nog rätt angående valet av alternativträning.
Kämpa på nu!

ManceRyder

Lennart sa...

Jenny - Tack för dina sympatier! De behövs :-).

Mance Ryder - Skönt att höra. Just nu går jag och tänker på varför jag inte följde ursprungsplanen som var 15 min i 6-fart+15 min i 5-fart och sen 30 minuter crossstrainer.

De där 15 min i 4:30-fart blev lite mycket och det var precis vad jag var rädd för innan..... Grämmer mig lite :-).

Olov sa...

Ajaj. Lider med dig och hoppas på snabb förbättring.

Gabriel L E sa...

:-(

Nisse Rydström sa...

Hej Lennart.
Lider med dig, så frustrerande. Hoppas du kan köra crosstrainer och cykling i alla fall. Vader är så svårläkta och diffusa. Så ofta som man inte får någon förvarning. Har själv varit borta från löpning i 15 dagar. Blir nog lika många till är jag rädd för. Men som även andra skriver här, crosstrainern och cykeln är bra alternativ för att bibehålla konditionen

Björn sa...

Tråkigt och lite "knäppt" att köra igång med löpträningen så hårt. Men även jag har varit "fjanten". Du kommer docktillbaka, det gör alla som vill något.

Lennart sa...

Olov - Tack!

Gabriel - Precis! :-(.

Nisse - Ja, du och jag har lite olika skador och mitt borde gå över utan större problem. Bara det får läka ordentligt innan jag belastar för mycket.

Björn - Ja, med facit i hand så....

anneliten sa...

NEEEJ!

Håkan sa...

Nej, riktigt tråkigt att höra! Nu får du hålla dig i skinnet och verkligen ta löpvila med lugn upptrappning så att det inte händer igen.

deladlopargladje sa...

Fy vad trist! Jag anar hur du känner dig då jag själv hade en tung höst (ja det här vet du ju redan). Cykling funkade bra för mig men däremot så var crosstrainern förödande. Du får känna dig fram men kanske att vila från all typ av benträning skulle vara bra så att bristningen får läka ut ordentligt.

Hoppas du snart är på banan igen och får njuta av allt det som löpningen ger dig.

Lennart sa...

Anneli - Jo, det blev så :-(.....

Håkan - Ja, jag får göra det.

Martina - Ja, crosstrainern är riktigt tråkig, men jag tror också att den är riktigt bra. Bästa alternativa träning för löpare :-).

Idag körde jag ett grymt 30 min pass och med tanke på vaden så kan det nog inte bli bättre pass än så här :-).

Linus N sa...

Uuuuuuuhhhhhhh BLÄ. NEJ vad tråkigt!
Hoppas det läker bra nu.

Henrik sa...

Aj, aj, aj! Hoppas det läker fort. Mitt bästa tips är att söka hjälp av naprapat för att få till en snabb läkning och även minska risken för återfall.

Jakob sa...

Trist Lennart! Men du är en kämpe som inte viker dig i första taget. Håller tummarna för en snabb rehab!

Lennart sa...

Linus - Ja. Skittrist, men det läker nog ihop :-).

Henrik - Ja, jag kanske borde söka hjälp men bristning har jag haft tidigare och jag vet ungefär hur jag ska hantera det.

Jakob - Ja, vi är kämpar :-).

Andreas Åkesson sa...

Kul att du orkar att springa på löpband, sedan jag "upptäckte" löpningen utomhus är det i stort sett omöjligt för mig att ens närma mig ett!

Lennart sa...

Andreas - Ja, men om jag inte har något val så blir det löpband :-).