söndag 10 oktober 2010

32.1 km med liten fartökning sista 12 km

Idag var planen ett Långpass på 32.1 km med en fartökning sista 12 km. Tanken var att springa de första 20 km i ca 5:05 tempo och avsluta de sista 12 i ca 4:50 tempo.

Gav mig ut och kände mig trött och seg redan från start men tänkte att det går över. Ibland kan det släppa efter ett tag men idag var det var en felbedömning. Det var helt enkelt inte min dag. De första 20 km genomfördes enligt plan på tiden 1:43:18, ca 5:05 min/km, inklusive ett struligt depåstopp hemma på 2.5 min vilket är minst 1-1.5 min för lång tid, men ändå.

Efter 20 km provade jag att öka farten även fast det forfarande kändes ganska trögt och när jag stängde av klockan efter 12 km så visade den 2:42:35 (totalt på 32.1 km) vilket innebar att jag hade lyckats springa sista 12 km i ca 5:00 min/km.

Jag blev riktigt trött efter ca 29 km och drog av på tempot lite vilket självklart påverkade sluttiden. OK det blev en liten fartökning de sista 12 km men den var inte så distinkt som jag hade hoppats på. Summerat blev dagens pass:
  • 32.1 km, tid 2:42:35, 5:04 min/km

Hur som helst är jag nöjd med passet och hoppas på att nästa veckas pass går/känns bättre, då blir det 30 km med fartökning.

Sist vill jag också gratulera alla som gjorde kanontider på Hässelbyloppet. Var inne och tittade i resultatlistan och jag tror ni vet vilka det är jag syftar på!!! Det var till och med så att jag inte hittade alla namn vid första sökningen eftersom jag började söka efter bekanta namn vid sluttiden 38:30 och då hittade jag inte alla jag letade efter på grund av att vissa hade genomfört loppet på en bättre tid!!!!! Superbra!!!

Piffade också upp inlägget med en bild från sommarens Stockholm Marathon. Bilden är från Marathonphoto.com.

5 kommentarer:

Petra sa...

Maste kannas skont att ha avverkat ratt manga sana har langpass nu infor NY. Aven om du skriver att det inte blev riktigt som du ville sa ar det ju en jakla distans (och fart) att klara av pa traning. Klappa dig sjalv pa axeln. Dessutom far du ju den dar *extra* vaxlen i loppet!

John sa...

Riktigt bra långdistans! Även om du inte kom ned till 4:50 sista biten så är det ju en imponerande tid. Hoppas det fortsätter på samma vis :).

Lennart sa...

Hej Petra! Tack för ditt pep.

Hoppas att den extra växeln kommer på loppet och att jag håller 10 km till :-). Två "lugna" veckor utan långpass (bara vanlig träning) innan NYCM hoppas jag skall ge resultat. Då kommer jag ju utvilad. Kanske var så att förra veckans pass och träning satt i benen lite......

Hej John, du har nog rätt! 4:50 får jag ta sen. Det är 2 långpass kvar. Ett 30 km med fartökning och ett långpass som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med. Det finns i reserv om jag skulle bli sjuk eller något :-).

Lars sa...

Ser ju riktigt stabilt ut. Ställer samma fråga till dig: vad har du för måltid på NYCM?

Lennart sa...

Hej Lars. Jag hoppas på att klarar 3:30 vilket är 4:59 min/km eller exakt 8 min/miles (har jag räknat ut eftersom de tydligen inte är så många km markeringar på NYCM :-)).

MVH