tisdag 1 juni 2010

Marathon och Crosstrainer

Måste säga att jag är väldigt ofokuseradmaran för tillfället. Känns nästan lite overkligt att det är start på lördag. Jag tror faktiskt att maran kommer att gå bra, dvs att jag kommer i mål. Tiden blir inte 3:30 men jag hoppas på att kunna springa på lite efter ca 5 km. Förhoppningsvis blir tiden inte helt katastrofal. Nu skall jag inte drömma men det var ju "bara" två och en halv vecka sedan jag körde det senaste långpasset, 32 km, och det var tre och en halv vecka sedan jag körde ett långpass på 35 km med fartökning så det borde sitta i, eller, det sitter i, det vet jag!!!

Idag blev det lite Crosstrainer på jobbet och det var faktiskt lite jobbigare än vad jag trodde. Det tog lite i låren. Det tog ett tag innan jag kom igång och fick lite kläm på belastning och så där men när jag väl kom igång körde jag på med ett förprogramerat intervallprogram. Crosstrainer är jobbigare än löpning och efter 20 minuter var jag rätt svettig så då gick jag över till tåhävningar och streching.

De hade också en såndär "vibrator" (Power Plate) som Ingmari visade och skrev om i Runners world. Den var jag så klart tvungen att prova, och oj vad den skakade. Behöver nog en instruktör innan jag går loss på den igen :-).

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vet inte var min kommentar tog vägen. :-( Jag skrev som helst att jag tyckte det var riktigt kasst att de inte hade någon instruktör! vad är det för ställe?

Lennart sa...

Hej Ingmarie,
Ingen kritik mot Power Plate för den ideen tror jag på!

Det var på mitt jobb och ett gym vi har där. Finns inga instruktörer, det finns nog inte pengar till det. Inget stort och känt gym.

Jag har bestämt mig för att köra vibratorn några gånger. Tycker att ideen är bra!

Läste artikeln i Runners World igen igår och det där med att man kan aktivera muskler man inte använder i sin normala träning. Det kunde stärka musklerna med 10-20% på kort tid. Det tror jag på!!

Det är lite som när man börjar styrketräna och de garanterar resultat på 10 träningar. Bara att man tränar musklerna några gånger stärker ganska mycket eftersom musklerna blir vana att arbeta utan att muskelmassan kanske ökar så mycket (vad jag vet är det mer nervsystem och effektiviteten i musklerna som blir bättre på de 10 gångerna).

Så tänker jag här också. Gör jag "Power Plate" några gånger så tror jag att det blir resultat snabbt och det kan i sin tur stärka löpning och undvika skador.

MVH

Ingmarie sa...

Jag är övertygad om att PowerPlate träning funkar. Som jag skrev i mitt andra svar så skulle jag ju kunna komma och visa på ditt jobb! Borde vara fler som är intresserade! (?)Jag har utbildning och jag är inte dyr. :-)