måndag 8 december 2014

Våga vara feg

Jag är inte lika tuff som andra. Andra är mycket tuffare än mig. Det ser jag när jag läser om löpning. Jag läser lite här, och lite där, och när jag läser lite här, och lite där, så märket jag att många är mycket tuffare än vad jag är.

Jag läser att någon efter ett träningspass står med bar överkropp utomhus. Det är tufft. Fega jag går in i värmen efter ett träningspass. Jag fryser. Jag är inte lika tuff. De som vill vara tuffa får stå där ute och frysa. Jag vågar vara feg.

Man ska träna tufft och tävla tufft, och även fast jag vågar vara feg så tycker jag att jag både tränar och tävlar tufft, men jag kanske borde vara ännu lite tuffare. Jag kanske borde vara lite mindre feg.

Efter en tävling brukar jag till exempel vila. Jag brukar ”vila eller träna lugnt en dag för varje mile (1.6 km) tävlingen är lång”. Efter ett millopp burkar jag alltså vänta ca 6 dagar innan jag kör ett tufft träningspass. När jag läser om löpning verkar det vara fegislänge.

Efter Bore Cup i lördagens vilade jag inte fegislänge, Jag sov en natt för att i söndags gå ut och springa ett långpass över 24 kilometer i 5:25-fart. Det var tufft, men jag gillade inte att vara så där tuff.

Det kändes lite dumstridigt att vara så där tuff. Lite som att stå utomhus i bar överkropp en kall och blåsig höstdag. Det kändes som en chansning att springa 24 kilometer dagen efter en tävling. Det gick bra, men det kändes lite dumtufft. Kanske bättre att våga vara feg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, bra. Jag kan fega jag med. T ex en del säger att det finns inget dåligt väder, jag hävdar att det finns det visst och jag låter mig tveklöst hindras av regn och annat eländesväder.

Lennart sa...

Maria - Även fast det tillhör ovanligheterna så har jag också ställt in på grund av vädret någon gång. Jag gillar till exempel inte att springa när det är för kallt (kallar än -12).

För ett par veckor sedan ställde jag också in bara för att jag var trött :-).

Linus N sa...

Det är helt ok att fega ur! Ibland. ;)
Men samtidigt minns jag många väldigt fina riktigt tuffa träningspass rapporterade av dig senaste åren, så jag vete sjutton om du saknar nåt när det gäller tuffhet...

mikael sa...

Just nu finns det ett motstånd mot att springa hem. 5 plusgrader och regnet vräker ner. När jag väl är ute funkar det men det är just stunden innan som är ångestfylld.

Jag är modigare och vågar mer på träning. Då har jag enklare för att ta ut mig. Märkligt det där ...

Lennart sa...

Linus - Visst har jag gjort det :-). Jag har gjort det i ur och skur också :-). Vi måste vara lite tuffa ibland också. Det är en hårfin balansgång det där :-).

Ses vi i Björklinge den 10:e januari?

Mikael - Känner igen det där. Det kan ta 30 minuter för mig innan jag masar mig ut ibland.... Men som du säger. Väl ute fungerar det bra.

Jag har heller aldrig ångrat att jag gick ut heller :-).

Det där med att vara modigare på träning ska jag fundera lite på. En del säger att "man tränar hårdare än vad man tävlar" och det kanske ligger någonting i det.

Hoppas du är nöjd med ditt pass idag :-)!