onsdag 24 december 2014

Löpning och politik

Som löpare är det ganska lätt att förstå politik. Lätt att förstå eftersom vi löpare är vana vid att ta ansvar får vår träning och våra resultat. Vi är vana vid att ta ansvar för vårt eget öde.

Om jag som löpare misslyckas så kan jag inte skylla på någon annan. I slutändan är det jag, och ingen annan, som är ansvarig för mitt eget resultat och min egen framgång. Min egen framgång beror lite på hur mycket jag har tränat, hur mycket jag har stoppat in.

Lite så är det i livet i stort också. I det stora livet är jag som person ansvarig för min egen framgång. Det gäller inom alla områden som till exempel skola, hälsa, arbete, familj, etc, etc. Om jag misslyckas så är det mitt fel. Det är jag som är ansvarig för mitt liv, mina framgångar, och mina misslyckanden.

Löpningen består inte bara av framgång. Det har jag smärtsamt fått erfara. Det stora livet består inte heller bara av framgång. Det har jag också smärtsamt fått erfara. När vi misslyckas eller har det svår kan vi behöva stöd. Ett stöd vi inom löpningen ofta får från våra klubbar, tränare och/eller familjer. Ett stöd som vi i det stora livet ofta får genom studiebidrag, sjukvårdsersättning och A-kassa.

Oavsett om vi misslyckas inom löpning eller inom det stora livet så är det bra om stödet är som störst när vi behöver det som mest, och det är inte bara under Julhelgen de stödet behövs.

Med de orden önskar jag er alla en God Jul!

2 kommentarer:

Linus N sa...

God jul!!

Lennart sa...

Linus - Detsamma :-).