måndag 24 november 2014

Vi bryr oss om varandra

Vi är inte så många som springer. Vi kanske är 150 stycken. Max. Men alla känner igen varandra från tidigare deltävlingar så det finns en fin gemenskap. En gemenskap som kanske påminner lite om den gemenskap ultralöpare känner.
 
Gemenskapen bygger vi på att vi tävlar tidigt på morgonen, oavsett om kommunen har hunnit ploga eller inte. Vi tävlar när det är 15 grader kallt, oavsett om vi fryser om tårna. Vi tävlar och springer i snötäckta terrängspår, oavsett underlaget så tävlar vi. Vi klagar inte. Vi tycker det är kul.
 
Vi som springer Bore Cup bryr oss om varandra. När jag förra året satt i omklädningsrummet uppe i Östhammar insåg jag att jag hade glömt min mössa, och innan jag hade hunnit blinka lånade en medlöpare mig en av hans mössor. Jag behövde inte ens fråga. Han tvekade aldrig. Det tyckte jag var fint. Vi bryr oss om varandra.
 
Den 6 december går den första deltävlingen av fyra i Bore Cups vinterserie. Den deltävlingen går i Uppsala, och då ska jag vara med.

6 kommentarer:

Andreas Åkesson sa...

Låter helt underbart!

Lennart sa...

Andreas - Japp, det är som en bal på slottet :-)!

Urban2014run sa...

Hej Lennart, följde dig och saknade dig i din frånvaro. Bore cup skrev du en del om ifjol också så nu får vi se om man själv hittar dit. Vore kul att prova en vintrigare tävling.

Lennart sa...

Urban2014run - Tack! Det värmer när du säger så. Ang Bore Cup så är det verkligen stora kontraster mot tex Tunnellopppet. Bore Cup är litet och i sin enkelhet ganska charmigt :-).

Björn Suneson sa...

Jo, Bore Cup är som ett resande teatersällskap, alla känner alla. Enkelheten i arrangemanget och bra standard på löparna gör att cupen skiljer från massloppen.

Förresten var det inte 2012 du var i Östhammar? I resultatlistan står det DNS men inte glömde du väl skorna också Lennart?

Bra att du återupptagit bloggandet!

Lennart sa...

Nämen, hej Björn!

Kul att du hittade hit igen. Östhammar 2012 var en DNS för mig, och du! Nu har jag kontrollerat förra året och det var i Björklinge jag fick låna mössan (av Lars Södergård). Jag kom ihåg fel, och har skrivit fel plats i inlägget. 2013 var jag alltså i Björklinge och det första dagen efter en snöstorm, det var oplogade vägar och is under snön. Riktigt murrigt.

Kul att se ditt namn igen och jag såg på FB att ni hade haft det trevligt igår.