fredag 21 november 2014

Varför sprang du inte tre sekunder fortare?

- Varför sprang du inte tre sekunder fortare? Det är Göran som frågar. Göran frågade så när jag sprang Enhörna Challenge på 20:02, när min målsättning var att springa under 20 minuter.

- Du klockar varvtider under hela loppet, och när du springer ut på sista varvet så ropar funktionären hur du ligger till. Jag tycker du borde ha sprungit tre sekunder fortare, säger Göran.

Göran godtar inga ursäkter. Göran tycker att jag skulle ha sprungit tre sekunder fortare. Så är det bara. När jag sedan funderar lite på vad Göran har sagt blir jag mer och mer beredd på att hålla med. Jag tycker också att jag skulle ha sprungit tre sekunder fortare. Varför gjorde jag inte det?

Göran kan löpning. Han var själv en väldigt duktig löpare när det begav sig. Göran vet. Göran vet att jag kan springa tre sekunder fortare. Bara jag verkligen vill, och det var någonstans i anslutning till den här sekvensen jag började fundera på om jag skulle fråga om Göran ville bli min tränare. Idag är Göran min tränare.

Göran har fått mig att den senaste tiden springa 16 mil på 14 dagar. Det hade jag inte gjort om inte Göran hade varit tydlig med att det är 8 mil per vecka som gäller. Själv hade jag varit nöjd med 12 mil på 10 dagar, men det var inte Göran nöjd med. Det blev alltså lite mer. Det blev som Göran ville.

Görans målsättning är att jag ska springa milen på 35 minuter. Min målsättning är att jag ska springa milen på 37 minuter. Vi får se hur det blir, men som det ser ut nu så brukar Göran få som han vill.

10 kommentarer:

Linus N sa...

Bra jobbat!
Men du kommer vänja dig och tycka att 8 mil varje vecka är helt normalt snart. Man blir fartblind. Eller mängdblind i detta fall. :)

Lennart sa...

Linus - Jag hoppas att det blir så. Det största problemet är att få till tiden. Men jag ska fixa det.

Ska du till Uppsala och BC? Jag är anmäld :-)!

Anonym sa...

I'ts Görans way or the highway!

Christoffer.

Lennart sa...

Christoffer - Ja. Göran är bra :-)!

Morgan Sturesson sa...

Alla borde ha en Göran!

Lennart sa...

Morgan - Kul att höra ifrån dig. Det var länge sen. Hoppas allt är fint i Barcelona :-)!

Linus N sa...

Ang Bore Cup.. Jag hade inte ens koll på när det började. Nu vet jag och det är inte otänkbart att jag åker till Uppsala. Nu ligger den i min kalender i alla fall, det är ett bra första steg. :)

Lennart sa...

Linus - OK, vi kanske ses där då :-).

Piratfarsan sa...

Göran skulle inte klara av mig :-)

Lennart sa...

Jörgen - Det tror jag :-)! Hur går det med trummorna?