söndag 21 november 2010

Simning och "LCHF-kost är ett känsligt ämne...."

Det är fortfarande lugnt på träningsfronten efter NYCM. I lördags blev det simning som påminner om någon form av intervallträning. Jag simmar 3 gånger 500 meter med 3-5 minuters vila mellan varje 500:ing. Simsättet är crawl på grund av att det är lite jobbigare.

Det positiva är att jag inte tycker det är så jobbigt att crawla de där 500:ingarna utan det känns rätt bra. Hmm, kanske skall lägga på en fjärde "intervall" så det hela känns lite tyngre. OK, jag skall säga att det inte går så fort, dock fortare än bröstsim, men det viktiga är att hålla igång den centrala kapaciteten.

Jag vill också säga att LCHF-kost verkar vara ett känsligt ämne. Läste på Lars Johanssons blogg (på Runners Worlds hemsida) ett kort inlägg där Lars Johansson nämner LCHF-kost. Det blev minst sagt starten på en livlig diskussion. Den kan ni läsa här. 105 kommentarer blev det........ Det tog en ordentlig "skruv".

Imorgon hoppas jag komma ut på ett kort 5 km pass löpning med eller utan LCHF-kost.........

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja jösses. Har inte läst just det men mat/kost är alltid laddat. Gissa hur många gånger jag har fått förklara/försvara och argumentera det faktum att jag är vego. Oräkneliga! Det är som om man blir allmänt villebråd, oavsett vad det är, när man inte håller sig inom "normalramarna." Ja du vet ju hur jag beskrivit en del...Tänker därför inte skriva vad jag tycker om LCHF dieten. :-)
Simpasset verkar hur som helst både tufft och bra!

Lennart sa...

Hej Ingmarie: Simpasset fungerar fint men imorgon blir det löpning och det är ännu finare oavsett väder och vind...... :-)

Jag kommer också hålla mig borta från tyckandet gällande LCHF-kost. Jag har inte provat LCHF-kost, tränt och jämfört själv så är det lite svårt att ha en åsikt.

MVH

Anonym sa...

LCHF-debatten låter jag bli...

Kul att du är en så duktig simmare! Själv är jag en usel simmare och nu även en omotiverad sådan :-)

Vad är det för hemligt lopp du planerar i Vallentuna?! :-)

Lennart sa...

Hej Hempa!
Föreningen planerar fortfarande så jag kan inte avslöja det ännu. Tycker själv att det låter intressant och jag tror att du också skulle tycka det var kul om allt föll sig väl med tid, familj osv.

Återkommer med mer när de meddelar detaljerna (om det blir av).

MVH