måndag 15 november 2010

Lite träning och naprapatbesök

Igår blev det 10 km lugn distanslöpning i ca 5:10 fart. Jag glömde klockan hemma men det spelade mindre roll. Träningen är fortfarande mycket lugn efter NYCM. Finns inte så mycket mer att tillägga om den här träningen men det är riktigt skönt att få vara ute och springa utan några som helst tidsmål i tankarna.

Har också de senaste dagarna känt någonting nere vid fotleden/smalbenet som påminner om de benhinnebesvär jag hade under sommaren och hösten. Ringde idag min naprapat, Daniel, och lyckades få en tid redan idag. Det var tur att jag åkte dit eftersom muskeln Soleus (inre vadmuskeln) är lite spänd så vi behandlade den och gjorde lite triggerpunktmassage på övriga delar av vaden.

Jag vill vara tydlig med att säga att det inte gör ont någonstans utan det känns bara inte riktigt OK. Det här är en behandling i förebyggande syfte. Det hela slutade med att jag skall tillbaka på fredag igen och göra ytterligare en behandling. När behandlingarna ligger så här tätt blir det svårt att träna löpning eftersom vaderna måste vila efter en behandling. Nästa gång jag kan träna löpning blir på måndag näsa vecka. Känner inte att det gör så mycket eftersom det kan vara bra att ta det lugnt och träna alternativt en vecka.

Jag vill också säga att underlaget på NYCM slet ganska bra på kroppen. I slutet på loppet hade jag inte bara kramp i vaderna utan det gjorde även ont runt knäna. Det här var också en av anledningarna till att jag ville att en naprapat tittade på mina eventuella besvär.

Det känns som att tiden är helt perfekt för att göra den här typen av undersökningar och låta kroppen läka ihop ordentligt.

Inga kommentarer: