söndag 13 december 2015

Är löpningen en felsatsning?

Är löpningen en felsatsning? Varför lägger jag tid på att springa själv ute i skogen när jag hade kunnat lägga min tid på annat? Som att lära mig dansa till exempel.

Som jag var inte på i tidigare inlägg så dansar mina barn, och när jag jämför deras dans med min löpning så har löpningen ingenting att komma med. Ingenting.

Jag menar, dansen är konditionskrävande. Dansen är jobbig. Så jobbig att mina barn aldrig har varit så svettiga som efter en danslektion i disco där de pumpar på i 128 bpm. Utöver dansträningen finns också tävlingsmoment och uppträdanden.

Här uppträder ett av mina barn med en showdans,
Numret heter "Zombie".

Bara i år har mina barn tävlat i disco både i det Svenska Mästerskapet och i det Nordiska Mästerskapet. Utöver det har barnen genomfört ett par andra tävlingar. De har också uppträtt och stått på scen tillsammans med Jill Johnson, Molly Sanden, Dogge Doggelito, Miriam Bryant och Mark Levengood. Om ni undrar hur gamla mina barn är så är de 9 och 11 år gamla.

Att byta bort allt de mina barn upplever och gör inom dansen mot att träna löpning i ett terrängspår ensam en mörk kväll i november känns rätt värdelöst. Måste här säga att mina barns dansträning har öppnat en helt ny värld för mig.

Det kanske är dags för mig att ta nästa steg. Det kanske är dags för mig att prova på något nytt. Kanske jag borde börja dansa. Det ser onekligen rätt roligt ut.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Prova, inget att förlora. Löpningen lär ju ha gett dig flåset.

Dans är respekt!

Lennart sa...

Åsa - Ja, vi lever ju bara en gång :-). Ska kolla upp det lite till!

Håkan sa...

Felsatsning eller inte, det är bara upp till dig själv att bedöma och sätta det i förhållande till vilket mål du har med löpningen? Är det för att du har tänkt dig att bli SM-mästare eller liknande och du inte nått dit eller är det för att du vill känna dig pigg och fräsch och ha en väl fungerande kropp?

Men det är ju så att intressena kommer och går och det är kul med nytändning ja då är det kanske dags att pröva något nytt, men jag tror inte att man har någon större chans i tävlingsdans mot de som redan tränat i 20+år. Speciellt inte om man tänker på hur vig(?) och smidig en 40+årig löparkropp brukar vara. Men visst är man lite avundsjuk på hur pass smidiga och genomtränade dansare burkar vara, samtidigt som det är vanligt med skador bland de som hårdtränar även där.

Själv så kör jag vidare på löpning, men kommer att börja väva in lite annan träning för att få mer variation och endast i syfte att njuta av någon sorts träning för välbefinnandets skull.

Lennart sa...

Håkan - Ja, bra att du kör på och alla gör precis som du säger vad som är bäst för dem.

Ville mest ge lite perspektiv i en annars ganska löpningsfokuserad tillvaro där det kan vara lätt att glömma bort andra alternativ

Vi får se hur det blir för mig och vad jag gör, men någon tävlingsdans blir det nog aldrig :-).