lördag 12 september 2015

Silverryggar

Silverryggar. Det är män. Över 40, och lite gråhåriga. Lite gråa hårstrån som inte besvärar. Det gråa håret tillsammans med snygga kläder, och en ganska snygg och vältränad kropp, gör silverryggar tilltalande.

Att vara en silverrygg är ingenting att skämmas över. Som silverrygg åldras du med värdighet. Du äter och dricker med måtta, och du spottar inte i glaset. Det är snyggt och fräsch omkring dig, och bara genom din närvaro inger du lugn och harmoni i gruppen. Du är också en stöttepelare som familjen lutar sig mot.
Det lite gråa inslaget i håret som definierar en silverrygg.
Som silverrygg kan du en helt vanlig lördagsmorgon ge dig ut och springa en fartlek över 12 kilometer. Det är inget problem. Själv sprang jag nu på lördagsmorgonen en fartlek över 12 kilometer.

Det blev 2 kilometer uppjogg följt av 5 tusingar i ca 4:20-fart med tusen meter joggvila i ca 4:50-fart. Totalt med upp och ner jogg blev det 12 km i 4:54-fart.

2 kommentarer:

AndreasLindholm sa...

Luö att su slår ett slag för oss gråisar. Fast man känner sig oftast inte så strong som silverrygg när det kommer tonåringar och svischar förbi i sub 4 fart utan att träna nåt vidare heller...

Lennart sa...

Andreas - Efter att ha kikat på tangentbordet förstår jag att "Luö" måste vara ordet "kul" :-). Den där telefonen alltså.... :-).

Och lite grått hår är bara snyggt!