tisdag 11 augusti 2015

Över 40 men snygg som 20

”Över 40 men snygg som 20” är namnet på en serie inlägg riktade till män som jag avser att publicera här på bloggen. Serien kommer att ge olika tips och rekommendationer på hur vi män håller oss snygga och fräscha när vi går igenom livet. Framförallt när vi passerar 40-års strecket.

Vi kan alla genom en normal hygien och lite snygga kläder hålla oss snygga och fräscha när vi är runt 30. De flesta av oss män behöver här inte tänka så mycket på vad vi äter, dricker eller hur vi tränar utan kroppens metabolism sköter det mesta och förhindrar att vi blir trötta, feta och sunkiga. Men, någonstans mellan 35-40 händer det något, och när det händer går det fort. Det kroppsliga förfallet.

Ni kanske har sett det hos vänner och bekanta. Ni kanske har upplevt det själva. Förfallet när en person går från att vara en attraktiv, snygg och fräsch 30-åring till att vara en sunkig blekfet 40-åring med svarta hårstrån som sticker ut från magen. En sunkig 40-åring med skröplig hy och mögliga tånaglar. Inte sällan iklädd sandaler. En ganska motbjudande person, men hur förhindrar vi att bli den där motbjudande personen?

Tanken är att min serie ”Över 40 men snygg som 20” ska ge er ett antal nycklar och tips som jag själv använder mig av för att behålla min ungdomliga lyster, och det första tipset är så klart träning. Träna regelbundet och prioritera er träning.

Det spelar ingen roll om ni tränar löpning, långfärdsskidåkning, simning eller något annat, bara det är en konditionsidrott och att ni tränar regelbundet. Det duger inte att träna 1-2 gånger per vecka utan ni måste träna minst 3-4 gånger per vecka för att det ska ge något. Er träningen ska också genomföras utomhus, oavsett väder. Detta för att er kropp behöver den friska luften som ni inte får inomhus.

Träningen handlar inte heller om någon elitsatsning, men ju bättre ni blir på er idrott desto större chans är det att ni håller er snygga och fräscha när ni har passerat 40-års strecket. Inom löpningen är det inte snabb eller snygg som gäller. Det är snabb och snygg.

Träning var kanske inte så överraskande det första tipset för att bli "över 40 men snygg som 20", och framöver kommer jag med jämna mellanrum ge er mina andra tips. Håll alltså ögonen öppna efter rubriken ”Över 40 men snygg som 20”. En rubrik som alltså indikerar att inlägget innehåller ett nytt tips.

3 kommentarer:

Anders sa...

Hahaha, det här ska jag följa med stort intresse :-)

Björn Suneson sa...

Varför denna fixering vid utseendet? Tråkigt om bloggen ändrar inriktning. Du skriver ju bra om löpning så håll fast vid det. Eller har du mer eller mindre gett upp löpningen?

Lennart sa...

Andreas - :-)!

Björn - Nej, nej! Jag har inte gett upp löpningen. Dock har jag upplevt lite saker under sommaren som har fått mig att fundera lite, bland annat på Leksand sommarland. Det är faktiskt beklämmande hur vissa familjer väljer att ha det.