tisdag 6 juli 2010

Lite bloggtorka

På grund av semester så det kommer att vara lite tyst här ifrån ett tag.

Körde ett pass cykling i morse och nästa träning blir förhoppningvis på torsdag så det blir en lugn träningsvecka.

Anledningen till att det blev cykling idag är att på uppvärmningen inför Roslagsnatta kände jag av någonting på utsidan av höger vrist. Reflekterade inte så mycket över det och genomförde loppet. Samma hände på uppvärmingen inför 400 m intervallerna men det kändes lite mer under själva träningen. Det går dock över rätt fort och känns ingenting mellan träningarna. Det gör inte ont (ännu) när jag springer men det känns lite konstigt på utsidan av höger smalben (Tibialis).

Som de flesta vet kan det här vara symptom på Benhinneinflammation men jag hoppas så klart att det inte är det utan att det bara är en överansträngning av Tibialis. Symptomen för Benhinneinflammation är inte "klockren" men det är lika bra att ta det lugnt så att det inte blir värre.

Känner ingenting så här direkt efter dagens cykling men tror att kroppen mår bra av ett par dagar extra vila.

Skall ta lite antiinflammatoriskt för säkerhets skull.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hur går det för dig?

Lennart sa...

Hej Ingmarie, kul att höra ifrån dig så här mitt i semestern. Jag hoppas att allt är bra med dig och att du trivs i sommarvärmen. Förlåt att jag dröjde med svaret men det går lite si och så.

Har provat att springa och det kändes bra. Provade sen att springa igen och det kändes bra men tredje gången jag sprang (i söndags) gick jag på lite hårdare och då gick det tillbaka till "ruta ett" igen. Idag har jag inte märkt av det någonting men skall träna alternativt (cyklar nästan varje dag) lite extra och starta upp lite lugnt på söndag igen.

Kommer att vara lite tyst från mig ett tag men jag kommer att dra igång bloggandet igen om ca 2-veckor.

MVH

Anonym sa...

Hallå! Hoppas semestern är toppen och du fått ordning på benhinnorna. Hur ser tävlingsprogrammet ut för hösten? Funderar på att anmäla mig till Telge Stadslopp 21/8. Staffan ska också springa.

Anonym sa...

Hallå! Hoppas semestern är toppen och du fått ordning på benhinnorna. Hur ser tävlingsprogrammet ut för hösten? Funderar på att anmäla mig till Telge Stadslopp 21/8. Staffan ska också springa.

Lennart sa...

Hej Hempa,
Benhinnorna är bättre men benhinneinflammation är så förädiskt. Man tror att det är bra men så fort man börjar springa kommer det tillbaka. Det är bättre men inte helt bra. Hoppas att kunna träna om någon vecka snart igen.

I bästa fall kommer jag att springa Vallentuna Flås den 29/8, SH, Hässelbyloppet och NYCM.

Benhinnorna ställer till det lite för mig så i dagsläget tror jag inte att jag vågar försöka genomföra hässelbyloppet sub40. I värsta fall skadar jag mig bara igen inför NYCM :-(.

Måste avvakta lite för att se hur kroppen reagerar.

Skall följa dig med stort intresse.

MVH