lördag 7 april 2018

David Nilsson springer fort, och det är kul

David Nilsson springer mycket och fort, och det är kul. Själv springer jag inte lika mycket, och inte heller lika fort, och det är inte lika kul. Misstänker här ett samband mellan att springa mycket och fort, och att inte springa lika mycket och lika fort, och att ha kul.

Såg på David Nilssons Instagram att han för någon vecka sedan sprang en landsvägsmil på 29:03 vilket är den bästa svenska landsvägsmiltiden på över 10 år. Det blev så klart också PB med 18 sekunder vilket är en oerhört stark prestation efter en vinter som för David Nilssons del tydligen präglats av ömmande hälsenor (enligt Davids Nilssons Instagram), och jag hoppas verkligen att vi får se mer av David Nilsson under säsongen 2018. Det vore kul.

Jag blir också extra glad över att just David Nilsson lyckades få till ett sådant fantastiskt lopp då jag upplever att David Nilsson är en väldigt rolig, ödmjuk och trevlig person. Nu känner jag inte David Nilsson men han har tidigare varit med på någon klubbträning med Vallentuna FK tillsammans med Lars Södergård när jag också tränade med dem, och där fick jag ett väldigt positivt intryck av honom.

Jag kan också tycka att det finns en härligt positiv relation mellan just Lars Södergård och David Nilsson. I alla fall om jag får döma av vad jag ser på Instagram där de skojar friskt med varandra. Det är kul. Även Fredrik Uhrbom verkar vara med på ett hörn. Det är också kul. I ärlighetens namn så verkar de vara flera svenska elitlöpare som har riktigt kul tillsammans. Det är så klart också kul.

Nu kanske det börjar bli lite tjatigt med ordet kul, men en sak som inte är riktigt lika kul är att jag själv inte springer en landsvägsmil på 29:03. Möjligtvis springer jag 5 km på 29:03, eller nja. Nu var jag kanske lite elak mot mig själv. Lite fortare går det, men det går inte så fort så att det är kul att skriva om. Därför gläder jag mig istället åt, och skriver om, David Nilssons fantastiska resultat, och det tycker jag hela löparsverige ska göra. För det är kul.

4 kommentarer:

M sa...

Kul och David Nilsson, kan du upprepa det, jag förstod nog inte riktigt? ;)
Haha, men wow, vilken fart!

Lennart sa...

M - Ha, ha, ja, sanslöst. Jag hänger nog bara med i 400 meter :-). Men kul att det går så bra. Det är en mycket respektabel tid. Hoppas bara banan är korrekt....

Lasse sa...

Roligt att några få långdistansare "rör på sig", dock nästan minuten från det svenska rekord Musse satte i maj 2008. I övrigt är väl Ekvalls halvmaratid från 2014 det enda ljuset i tunneln på herrsidan. Samtliga rekord från 1500 meter upp till marathon är ju från 70- och 80-talet och innehas av löpare som Anders Gärderud, Dan Glans, Johnny Danielsson och Kjell-Erik Ståhl.

Lennart sa...

Lasse - ja, visst är det så. Musses tid är grym och de gamla rekorden från 70-80 talet är galet bra. Fantastiskt :-).