fredag 9 januari 2015

Craft’s misslyckade vinterkollektion

I höstas lanserade Craft sin vinterkollektion. En vinterkollektion som till stor del bestod av svarta kläder med gula inslag, eller gula kläder med svarta inslag. Kläder som skulle synas i vintermörkret. Praktiska kläder, men ändå väldigt fula och tråkiga kläder.

Måste säga att jag upplever Craft’s vinterkollektion som den absolut tråkigaste jag har sett. Jag skulle aldrig köpa dessa kläder eftersom jag upplever att kläderna andas brist på fantasi och total avsaknad av kreativitet och nyskapande. Hur tråkiga kan kläder egentligen bli?

Annat är det med de nya träningskläderna för tjejer som översköljer marknaden för tillfället. Nya träningskläder skapade av nya designers, och som lanseras av nya märken. Supersnygga träningskläder. Tyvärr är dessa träningskläder avsedda för tjejer vilket betyder att vi killar få dras med fula och tråkiga träningskläder. Vi killar får dras med svarta träningskläder med självlysande gult, ljusgrönt eller orange. Kläder som vi har vi sett förut. Kläder som bara känns gamla.

Nä, som kille vill jag också ha nya fräscha träningskläder. Så alla designers, se till att designa lite nya fräscha träningskläder för oss killar nu också. Det spelar ingen roll vad ni designers gör. Bara ni gör något. Något nytt. Överraska mig!

I övrigt har jag fortfarande lite ont efter min vurpa på slalomskidorna, men på söndag hoppas jag på att komma igång igen.

6 kommentarer:

Johnny sa...

Vad kan jag säga, håller helt med dig.

Lennart sa...

Ja, vill också i rättvisans namn tillägga att även andra stora märken som till exempel ASICS och Nike också är "helt off" när det gäller det här.

Åsa sa...

Kanske skapa en egen kollektion? :D

Lennart sa...

Åsa - Ja, det borde man göra, men jag känner inte att jag har kunskapen :-)!

Men som jag skrev på Jogg så tycker jag att designers kan inspireras av utförsåkningen som slalom, super g och störtlopp. Herråkarna åker i "heldress" men om du tar bort överdelen så får du alltid supertuffa tights. Varenda åkare som startar har helhäftiga kläder. Det är olika mönster och färger hela tiden. Variationen är total, och det är oerhört kul att se.

Designen finns alltså redan. Det är bara att anpassa till löpning :-).

Du kanske kan skapa en kollektion :-)?

Johnny sa...

Blir lite sugen på att dra igång något eget och nytt. Såklart kompressionsplagg då det är bra för allt, men i häftigare färgalternativ än det som finns.

Någon som vill vara min partner?

Lennart sa...

Johnny - Hoppas du får napp! Själv säger jag som "Drakarna i draknästet". Jag kan inte det här så jag vet inte vad jag kan bidra med :-).

Jag tror faktiskt att det är lite roligare kläder på gång för killar också men om du menar allvar med din ide så hoppas jag att du hittar någon :-)!.