fredag 15 december 2017

Tjejer inspirerar mer än killar

Tjejerna dominerar fullständigt inom löpningen och till er killar som inte gillar att förlora mot tjejer så kan jag bara säga att det har ni redan gjort, och ni har inte bara förlorat. Ni är utklassade. Ni syns inte ens.

Inom löpningen så finns det inte ett enda område där killar är bättre än tjejer, och det är så märkligt att se killar sitta på ett internetforum och outtröttligen diskutera tjejernas prestationer. Ett beteende som påminner om den där fulla killen på krogen som bara tränger sig på och ska prata. Det är så synd och se att det är det enda killar klarar av att göra. Att inspirerar och leverera resultat, det verkar uppenbarligen vara för svårt för en kille. Det är bara tjejer som klarar av det.

Tjejer är till exempel bättre inspiratörer än killar, se bara i bloggvärlden där tjejerna dominerar fullständigt i antal löparbloggar och i storlek på löparbloggarna. Tjejernas idéer och sätt att formulera sig tilltalar uppenbarligen både de manliga och kvinnliga läsarna på ett helt annat sätt än de stolpiga formuleringarna som killarna klarar av att leverera i sina löparbloggar.

Tjejer inspirerar också mer än killar då de flesta löparcoacherna är just tjejer. Snälla, varma, omtänksamma och trevliga tjejer som lyssnar, motiverar och peppar sina adepter på ett föredömligt sätt. Ledarfigurer som andra samlar sig kring. Det är fantastiskt roligt att se, och om man jämför med killar så är killar mer ensamstöringar som lallar runt i sin ensamhet.

Marknaden har också sedan länge insett att tjejerna inspirerar och levererar i större utsträckning än killarna. Det syns tydligt då företag och leverantörer av löparrelaterade produkter anlitar tjejer i sina reklamkampanjer och markansföringsmaterial. Det är tjejerna som har nätverken och kontakterna. Det är snyggt och fräscht samtidigt som killarna här enbart känns som statister.

Tjejer inspirerar också då många tjejer ofta springer fortare än normaltränade killar i motionärsklasserna. Då de fysiska förutsättningarna skiljer sig lite mellan killar och tjejer så vill jag här säga att killar återigen är helt utklassade, och det inte bara på korta distanser utan ju längre distanserna blir desto mer utklassar tjejerna alla killar. Tjejerna visar här en oerhört positiv fokus och målmedvetenhet samtidigt som de hanterar det sociala spelet på ett föredömligt sätt.

Det finns bara så mycket mer kreativitet och GO i tjejer som tränar löpning än vad det finns i killar, och jag hoppas att ni tjejer fortsätter och gör det ni gör för ni gör det bra.

2 kommentarer:

M sa...

Bland de mysläskigaste blogginlägg jag vet, oavsett skribentens kön, är race reports, när nån har sprungit en riktigt kämpig tävling och delar sina tankar och händelser under loppet. Frusit, haft blåsor på fötterna, tänkt kliva av, fortsatt, varit som zombies vid målgång, fått brottas med sina kompressionsstrumpor för att få av dem, stelnat till under bilfärden hem och nästan inte tagit sig ur bilen, ... alla vedermödor som sen glöms bort till nästa lopp. En märklig blandning av plåga och njutning, och pannben som byggs på med några mm varje gång... Fascinerande läsning!

Lennart sa...

M - Jag håller med. Speciellt de länga ultraloppen. Jag blir förundrad över att de fortsätter att springa. "Mysläskigt" var ett bra ord.