tisdag 28 november 2017

Joggare vs löpare (träningsskorna)

Som ni vet så var jag tidigare en löpare. En löpare med ett stort hjärta, och med en seriös framtoning. Idag är det inte så. Idag har jag fortfarande ett stort hjärta, men idag är jag ingen löpare, utan idag är jag en joggare. Skillnaden mellan att vara en löpare och en joggare diskuteras ofta och en stor skillnad mellan mitt nuvarande jag som joggare, och mitt tidigare jag som löpare, är min syn på träningsskorna. Låt mig förklara.

När mitt tidigare jag, mitt jag som identifierade sig som löpare, köpte ett par nya träningsskor så tränade jag ofta i de nya skorna direkt efter inköp. Jag kunde knappt bärga mig. Minns att jag knappt kunde vänta tills jag kom hem. Skorna jag köpt använde jag sedan på många träningspass. Skorna vårdades ömt och efter en sträcka på totalt ca 100 mil löpning så vad det återigen dags att köpa nya skor samtidigt som de uttjänta skorna tvättades och användes till promenader i vardagslivet. De uttjänta skorna förpassades till livet utanför löpningen.

När mitt nuvarande jag, mitt jag som identifierar sig som joggare, köper ett par nya träningsskor så har det visat sig att mina nya fina träningsskor först används till promenader i vardagslivet. Gärna färgmatchat med till exempel ett spänne på skärpet, servett i bröstfickan på kavajen eller annat attribut. Skosnörena kan också färgmatchas med andra delar på mina fritidskläder eller arbetskläder. Det viktigaste är att det är snyggt, och lite coolt. Precis så har jag gjort med de skorna jag köpte i somras. Skor som nu har blivit lite utslitna och inte riktigt platsar i min snygga dresscode, så nu blir det joggingskor av dem.

Joggingskor som jag idag använde när jag joggade ett varv runt Djurgårdskanalen och Djurgårdsbrunnsviken i ett mycket gråmulet Stockholm. Ett gråmulet väder som på slutet av rundan blev lite ljusare när jag joggade om ett par löpare som var ute och tränade löpning.

Inga kommentarer: