tisdag 10 oktober 2017

3 bloggtips till träningsbloggare och influencers

Nackdelen med alla nya träningsbloggar och influencers som poppar upp som svampar ur jorden är att de bara är bleka kopior av originalen. De nya kopiorna saknar liksom egna idéer, tankar, strukturer, planer och visioner. Ingenting har de tänkt, och ingenting fungerar därför heller riktigt bra.

De känns som många av de nya bloggarna och influencers har suttit och läst bloggar ett tag och tänker, "Det där kan jag också göra", och så försöker de börja blogga och redan efter ett par inlägg så upptäcker de att det var lite svårare än vad det såg ut att vara. Snabbt inses här att inläggen är dåliga, idéerna är dåliga och texterna är dåliga. Resultatet blir då så klar under all kritik.

För att få lite ordning på problemet så ger jag alla nya bloggare och Influencers (och gammelbloggare och gammelinfluencers) lite tips ni bör ta till er om ni vill lyckas i branschen. Så, här kommer mina tips till er:
  1. Det är inte din träning dina följare följer. Dina följare följer dig som person. Dina följare följer hur du sover, äter och tänker. Dina följare följer hur du inreder ditt hem och vilka semesterresor du gör. Dina följare följer din man och dina barn. Dina följare följer med andra ord primärt DIG, inte din träning, och det betyder att du kan skriva om precis vad som helst. Bara det angränsar till löpning och att du gör det snygg, fräscht, personligt och genomtänkt samtidigt som du uppfyller nedanstående två punkter.
  2. Inspiratörsrollen är en ledarroll och du måste ta rollen i besittning. Du äger den och du går först. Det är du som hittar nya vägar genom ditt sätt att vara och agera i din omgivning. Det är du som är huvudpersonen och det är du som är trendsättaren. Det är dig alla försöker efterlikna och kopiera så du kan alltså inte utstråla svaghet och be dina följare om råd. Då blir det fel.
  3. Be aldrig om ursäkt för dina framgångar (eller för andra saker heller) för som inspiratör är det självklart att du är framgångsrik. Äter, tränar och lever man som du så blir man framgångsrik. Man får det också roligt och vinner respekt och beundran samtidigt som man mår väldigt bra. Lever man som du blir man en framgångsrik person som alla vill vara och som alla vill kopiera.
Sist så finns det ytterligare ett tips som jag tänkte dela med mig av, men jag ändrade mig i sista stund. Insåg att det tipset är min hemlighet. En hemlighet som du inte får veta. En hemlighet som du får lista ut själv.

4 kommentarer:

M sa...

Att avsluta inläggen med en fråga eller något annat öppet som gör att många inte kan stå emot att kommentera? ;)

Lennart sa...

Tjena mr M! Nja det var inte det, men mycket bra gissat :-). Annars tycker jag att just det fenomenet känns lite som en tjejgrej. För mig som kille känns det lite främmande att göra så.

M sa...

Ms M, om jag får be, haha!
Nej, jag ser ju nu när jag läser din blogg att det inte är det som r ditt trick, det verkar dock ha poppat upp enormt mycket på sista tiden, som om vissa grupper av bloggare följer samma manual... kanske typ de som du kallar "blogg-joggare" framförallt, som är i uppstart av att börja livnära sig på skrivandet och löpcoachandet och det ena är en reklamplats för det andra. (Suck. Genomskinligt...)

Efter att som ny läsare bara ha hunnit skumma några av dina senaste inlägg, men med mersmak, så vill jag berömma ditt språk och ditt skrivande! Hoppas du hittar pepp att fortsätta.

Lennart sa...

Ms M - Hemskt ledsen att jag misstog mig, men det var svårt att veta :-). Men visst följer alla ungeför samma mall. Det märker man om man ställer sig lite utanför den mallen för då ansätts man. Det vet jag av erfarenhet :-). Annars tycker jag det är kul att skriva och kännner en utmaning i att få texten bra och kul, oavsett vad jag skriver om.

Hoppas du hänger kvar. Ha det fint!